PAZARLAMA İLETİŞİMİ
KURUMSAL İLETİŞİM
REKLAM YÖNETİMİ
Biyografi

1984 yılında Adana’da dünyaya gelen Selman Sertkaya, yükseköğretim yıllarına kadar olan eğitim sürecini Adana’da tamamladı. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun olan Sertkaya’nın, 2009 yılında Çukurova Üniversitesi İşletme MBA’den mezuniyeti de bulunmaktadır. Henüz 10 yaşlarında radyoculuğa ilgi duyan ve bir yerel radyoda gönüllü olarak görev alan Sertkaya’nın, İstanbul’da ve Anadolu’da faaliyet gösteren Reklam Ajanslarında ve Gazete, Dergi, Radyo, Televizyon gibi medya kuruluşlarında uzun süreli çalışma deneyimi bulunmaktadır. Türkiye’nin sanayi devlerini sıralayan İSO 500 Listesinde şirketleri ile yer alan Sunar Şirketler Grubu’nun Pazarlama ve Kurumsal İletişim Departmanlarında 11 yılı aşkın süre çalışarak önemli görevler üstlendi. Her daim çok önemsediği Gönüllü Teşekküllerin bir parçası olma fikrinden hareketle hali hazırda Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif görev alan Sertkaya, özellikle Gıda Bankacılığı konusunda akademik makalelere imza atmak ile birlikte, TBMM Dilekçe Komisyonu Gıda Bankacılığı Çalıştayı’nda Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Adana Dosteller Yardımlaşma Dayanışma Derneği’ni ve bölgemizi temsil etmiştir. Türkiye’nin ilk sivil toplum teşekkülü olan İlim Yayma Cemiyeti Adana Şubesi Yönetim Kurulu’nda yer alan Sertkaya; Karar Gazetesi Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illeri Bölge Temsilciliği görevini de sürdürmektedir. 

Kurucuları arasında yer aldığı Deklare PR’da Ajans Başkanlığı görevini ifa eden Sertkaya, İletişim Danışmanlığını üstlendiği kuruluşların iletişim dilini tasarlamakla birlikte, görsel iletişim tasarımını da yürütmeye imkan sağlayan tasarım programlarını etkili kullanma yetkinliğine sahiptir. Pazarlama İletişimi alanında aktif çalışmalarına devam eden Selman SERTKAYA, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Hayata Eylül İzi

Öyle dönüm noktaları vardır ki, bunlar insan hayatını derinden etkileyen izler bırakır. Benim hayatıma giren güzelliklerin büyük bir çoğunluğu Eylül ayında gerçekleşti. Gönlümün de mimarı olan hayat ortağım, kıymetli eşim Mimar Rüveyda Hanım ile dünya evine girişimiz bir Eylül ayında gerçekleşti mesela. İnsan bir çocuktan bir kocaya; aile reisine tek bir imza ile dönüşebiliyormuş, üzerinde geçen yıllara rağmen iyiki dönüşmüşüz diyerek bunu da tecrübe ettik 🙂

İzdivacımızın ilk meyvesi olan adını doğduğu aydan alan ilk çocuğumuz biricik kızımız da Eylül ayında dünyaya geldi. Anne - babalık duygusunu silinmez bir iz ile hayatımıza işleyen sevgi pıtırcığı Eylüşümüzün ardından dünyaya gelen kedikolikkk Ömer ile duygularımız daha da perçinlendi.

Tüm bu güzellikler hayatıma girmeden önce belki de mental olarak olgunlaşmama vesile olan , hayata dair paradigmaların gözden geçirilmesine etki eden Afrika'ya insani yardım seyahatimde yine bir Eylül ayında gerçekleşmişti. Zamanın ve mekanın ruhu bazen öyle bir derinden etkiler ki; neyin gerekli ,neyin gereksiz olduğunu çok daha net anlar insan. Kara kıtaya beyaz bir sayfa açma umuduyla çıktığım yolda, anladım ki meğer Afrika bereketiyle kendi hayatıma beyaz bir sayfa açmama vesile olan tüm güzelliklerin silsilesinin başlangıcıymış. İyi kilerimizin zaman döngüsü olan Eylül ayının her daim bereketli olmasını diliyorum yüceler yücesinden...